OBVESTILO: Časovni zamik servisnih storitev. Preberi več

Zakaj nikoli nisi prestar za Suunto uro?

Zakaj nikoli nisi prestar za Suunto uro?

Kot uradnemu servisu za ročne ure znamke Suunto v Sloveniji, se nam pri kontaktu s strankami zgodi marsikaj. Vsaka nova serija (model) ročnih ur, ki pride iz Finske, potegne za seboj dodatno izobraževanje, najprej nas samih, kasneje pa tudi naših strank. Seveda pa poleg izobraževanja, to pomeni tudi nešteto novih izzivov, vprašanj, nastavitev, komplikacij, itd.

Same ročne ure postajajo vse sodobnejše in s tem čedalje bolj kompleksne. Seveda pa vse skupaj ni samo vprašanje nastavitve funkcij na samih urah, ampak je tukaj še aplikacija Movescount, na katero se vadbeni načini, ki jih beležijo ure, prenašajo preko programske opreme Moveslink. Za nekoga, ki je zrasel ali vsaj približno pozna sisteme takšnega delovanja, je to dokaj lahko osvojljiva praksa, no pred tremi dnevi, pa nas je poklicala prav posebna stranka ☺

Zazvonil je naš službeni stacionarni telefon, na drugem koncu pa je bilo slišati nekoliko starejši ženski glas. Povedala je, da je lastnica modela Ambit3 Peak HR in nas kliče, ker ji zadnjih opravljenih vadbenih načinov ni shranilo na njen Movescount račun – ali mi lahko poveste v čem je težava, zakaj zdaj kar naenkrat tega ni tam, kjer je ponavadi? Ker smo strokovnjaki in se s temi vprašanji ukvarjamo vsak dan, smo hitro postavili tista vprašanja, na katera računamo, da bodo stranki v pomoč pri razmišljanju, ko bo oblikovala odgovore nanje. In tako smo tekom razgovora s to prijetno gospo ugotovili, da redno smuča, teče in kolesari – tudi do 100 km razdalje!? Vse lepo in prav, a največje presenečenje je sledilo malo za tem, ko nam je zaupala da je stara, pazi, 70 let! Wow, zamisliš se in nadaljuješ pogovor, še vedno ne dojameš dejstva, ki si ga pravkar slišal.

Kaj je bila torej njena težava? Zadnjih vadbenih načinov ni bilo, kjer jih je pričakovala in ko je želela uro priklopiti na Movescount, le ta ni bila več povezana z uporabniškim računom – ko smo hoteli uro povezati z njenim e-mail naslovom, pa geslo ni več ustrezalo. Skozi pogovor smo ugotovili, da je gospa vmes naredila še en uporabniški račun, z drugimi vpisnimi podatki, vmes to nekako pozabila in se potem izgubila v razumevanju, zakaj ji nič več ne deluje. Skupaj z njo, smo prišli do njenega starega/prvega računa, uro povezali na tega, vmesni treningi, ki jih je pogrešala, pa so ostali na tem vmesnem, na novo skreiranem računu. Povedali smo ji, da bi tudi te zadnje vadbene načine iz enega na drug račun lahko prenesli, a je to še nekoliko bolj napredno reševanje te težave, pa se nam je (po dobrih 35 minutah na telefonski liniji), le prisrčno zahvalila in dejala, da jih ne pogreša tako zelo in bo ostala pri tem, do kamor smo jo pripeljali – to je bilo povsem dovolj za njeno zadovoljstvo ☺

Nauk, ki smo se ga naučili po tem, ko smo odložili slušalko – nikoli ne imej ničesar za samoumevno, upaj, da boš čez nekaj desetletij tudi ti takšna stranka – z nasodobnejšim časomerilcem, ki te bo spremljal na tvojih treningih in skrbel, da boš imel/a vsaj približno tako aktiven življenski slog. Po končanem razgovoru, smo si bili enotni, to je bila vsekakor naša najstarejša suunto uporabnica, kolikor smo jih uspeli spoznati do sedaj. Vprašanje pa, kje je bilo večje veselje, na njeni strani, ker je znova vse delovalo, kot mora ali pri nas, ker smo z njeno pomočjo znova dobili potrditev, da nikoli nisi prestar za nobeno stvar.