Baselworld 2017 - Tissot T-touch Expert Solar II - NOVO

Baselworld 2017 - Tissot T-touch Expert Solar II - NOVO

Natanko štiri leta po tem (2014), ko so premierno predstavili T-touch Solar model, bo novost nosila ime T-touch Solar II, kar sledi poimenovanju ur, ki so ga že nekaj časa nazaj uvedli pri tej znamki, kot odgovor na težave z vodotesnostjo modela T-touch. T-Touch Expert Solar II je na videz videti zelo lepa ročna ura, a se pri današnjem trendu pametnih ur, moramo vprašati, komu ju pravzaprav imajo namen tržiti? Ko je originalni T-touch bil izdan, davnega leta 1999, je bil to sinonim za izjemno švicarsko kvaliteto, ki je hkrati tudi izražala pretkan tehnološki, a še vedno eleganten slog/videz. V današnji dobi pametnih ur, ki se povezujejo z aplikacijami na mobilnih telefonih, pa ima ura (sicer zelo trendovskega videza), že kar precej manjšo ciljno skupino potencialnih kupcev.

Ob tem ne smemo pozabiti na dejstvo, da Tissot T-touch to nikoli ni zares bil (pametna ura). Natanko leto dni nazaj, so pri Tissot najavili prve pametne ure iz njihove proizvodnje, ki naj bi jo poimenovali Tissot Smart - Touch pametna ura, verzija T-touch Solar, ki bi se na aplikacijo na mobilnem telefonu povezovala preko Bluetooth povezave. Kakor nam je poznano, do tega še vedno ni prišlo, občutek pa je, da je T-touch Solar II trenutno nadomestilo omenjeni pametni uri.

Kaj več, kot uporaba nekaj drugih materialov in bolj sodobnega stila/izgleda, ni najbolj očitno, kaj bi naj bilo tako zelo novega pri tem modelu, v primerjavi z modelom T-touch Expert Solar. Gledano skozi prizmo kozmetičnih popravkov in pa dveh novih barvnih kombinacij, je to sigurno cenjeno, a za nas (op. spletni blog - ablogtowatch.com - https://goo.gl/zoekUx ) je pri modelu I največji izziv predstavljalo 45mm široko titan ohišje (ki je sicer povsem normalno nosljivo) in pa dejstvo, da so tudi ušesa (ang. lugs) ohišja precej velika.

To verjetno ne bosta edini dve verziji tega modela, ki bosta izdani v letošnjem letu 2017. Kar je lahko zaslediti do sedaj s strani Tissot, sta modela Expert Solar II v dveh barvah: vojaško zeleni "army green" in pa morsko temno modra "blue marin-style". Poleg prenovljenega izgleda številčnic, je na prvi pogled moč opaziti, da je solarno polje (prostor za solarno celico) v primerjavi s prejšnjiim modelom, kar nekoliko okrnjeno in deluje bolj prikrito. Nov material v uporabi je keramika, medtem, ko je ohišje ure ostalo titanovo. Ura ima še vedno kakovosten gumijast pas, luneta pa je obarvana keramična. Indikatorji za kompas na luneti, naj bi dobili lumiscentno obarvanost, kazalci na številčnici pa so znova skrajšani - kar seveda ne preseneča, saj je to stranski učinek karbonskih kazalcev, ki se morajo gibati zelo hitro, glede na to, kako ta ura deluje.

Če še niste seznanjeni z družino ur Tissot T-touch, lahko preprosto povemo, da je koncept zelo všečen. Osnovna ideja je, da se funkcije ure akticirajo s pritiskanjem različnih mest na safirnem steklu. Če recimo želiš uporabljati funkcijo Altimeter, ki jo vidiš zapisano na samem robu številčnice, je potrebno najprej pristisniti gumb na kroni in potem s prstom na del kjer zapisa altimeter, da se urna postavi v to nastavitev, ter da se kazalci in delno digitalni zaslon sinhronizirajo za ta način delovanja. Ura je opremljena s tremi senzorji poleg altimetra, še barometer in kompas, pri čemer se je uporaba slednjega izkazala kot najbolj zabavna, do sedaj. Pri Tissot trdijo, da ima T-touch Solar II 20 funkcij, ki varirajo od različnih časovnih con, kronografa in vse do neprekinjajočega urnika in dveh različnih alarmov.

Kot že omenjeno, uro krasi safirno steklo in njeno ohišje je vodotesno vse do globine 100m. Številčnica ure dovoljuje vstop svetlobi do baterije in poskrbi, da se ura polni na takšen način. Prikazan je tudi indikator stanja baterije. V resnici ta ura ni nekaj, kar predhodno že pri Casio ne bi spravili skupaj, le da je Tissot to sedaj zapakiral v nekoliko bolj všečen dizajn. Tu ni kaj dodati, ročna ura izgleda super in splošen vtis, ki ga daje je odličen.

Članek je povzet po spletnem blogu www.ablogtowatch.com in ga v celoti v angleškem jeziku najdeš tukaj: https://goo.gl/zoekUx


Priporočamo