Splošni pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani Urarstva Lečnik, ki je dostopna na povezavi http://www.urarstvo-lecnik.si (v nadaljevanju: 'spletna stran') in jo upravlja družba Lečnik d.o.o. (v nadaljevanju: 'ponudnik'). Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:

  • pišete na e-naslov: [email protected] ali
  • pokličete na telefonsko številko: 01 425 51 12.

1. Informacije o ponudniku in komunikacija z njim

Ponudnik in njegov naslov:

Lečnik d.o.o., Stari trg 14, 1000 Ljubljana

Elektronski naslov:
(uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)

[email protected]
jezik komunikacije naj bo slovenščina ali angleščina

Matična številka:

5351430000

Davčna številka:

78738636

Identifikacijska številka za DDV:

SI78738636

Vpisan v:

Sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani, dne 3.4.1990, z vložno številko 199002763


Lastnik in upravljavec teh strani je podjetje Lečnik, d.o.o., Stari trg 14, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ponudnik), ustanovljena na podlagi slovenske zakonodaje in ima svoj sedež v Sloveniji. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene pogoje uporabe. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Ponudnk ni preveril vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo, in zato ni odgovorna za vsebino katere koli zunanje ali druge strani, ki je na kakršen koli način z njo povezana. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje in odgovornost sami. Urarna ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za vas zavezujoče. Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo na dan naročila. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini Urarne Lečnik, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem Lečnik d.o.o. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Podjetje Lečnik d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške/strojne opreme ter za viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo zaradi obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnih koli materialov, podatkov, slik in video ali avdio zapisov iz te strani.

S kodeksom ravnanja dajemo vzgled vsem slovenskim podjetjem. Od poslovnih partnerjev pričakujemo, da bodo v našem medsebojnem odnosu spoštovali podobna načela in standarde.

Kodeks urarne Lečnik

je nabor pravil, standardov, obnašanja in pričakovanih ravnanj. Določa, kako v podjetju delujemo, ter nas usmerja vedno in povsod.

Pot do nakupa v spletni trgovini

Izbira izdelka
Vsak izdelek je predstavljen s sliko, opisom in ceno. Ko se odločite za nakup enega izmed njih, kliknete »V KOŠARICO«.

Nakupovalna košarica
V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz nje.

Prijava za fizične osebe
Ko želite dokončati nakup v košarici, kliknete »PRIJAVA«. Če ste se že kdaj prej prijavili v spletno trgovino, vnesete svoj elektronski poštni naslov in geslo; če se prijavljate prvič, morate vnesti še preostale podatke.

Izbira dostave
Po prijavi še enkrat preglejte vsebino košarice in nadaljujete s klikom na »NAPREJ«, kjer izberete naslov, na katerega želite prejeti naročilo in račun. Če v seznamu še nimate nobenega naslova, ga lahko dodate s klikom na »DODAJ NASLOV«.

Izbira plačilnega sredstva
Ko določate naslove, nadaljujete s klikom na »NAPREJ«, kjer izberete enega izmed ponujenih načinov plačila. Po izbiri načina plačila vnesete potrebne podatke in prikaže se predogled računa za izbrane izdelke. Tu dokončno potrdite nakup s klikom na »ZAKLJUČI NAROČILO«.

Plačilna sredstva:

  • Po povzetju: Plačilo storitev opravite ob prevzemu izbranih izdelkov z gotovino. Dodatno v primeru plačila odkupnine po povzetju Pošta Slovenije zaračuna vplačilo obrazca UPN oz. stroške nakazila v višini 1,07% vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05€. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila in/ali strošku dostave.
  • Po predračunu: Plačilo računa prek spletne banke ali prek banke. Če izberete plačilo po predračunu, sistem spletne trgovine poda vse informacije in navodila za izvedbo plačila. Po prejetju plačila, sistem izda račun in naročeni izdelek pošljemo na določeni naslov.
  • Mastercard/Visa: Plačilne kartice preko spletnega sistema. Omogočajo hiter in varen nakup preko sistema PayUnity.
  • PayPal: Hitro in varno plačilo preko spletnega sistema PayPal.

Potrdilo o nakupu
Na vaš elektronski naslov boste prejeli potrdilo o nakupu, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbrane naslove. Če želite dodatne informacije v zvezi s svojim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o nakupu.

Preklic naročila

Pred oddajo naročila še enkrat preverite vse podatke. Če ste s prikazanim zadovoljni, kliknite na gumb »Zaključi naročilo«. Svoje naročilo lahko prekličete, dokler blago ni bilo odpremljeno.
V rubriki »Moja naročila« je vidna zgodovina vseh vaših nakupov. Izberete naročilo, ki ga želite preklicati, kliknite na gumb »Preklicujem naročilo«.
Po uspešno izvedenem preklicu, boste prejeli po elektronski pošti obvestilo. Prav tako bo vaš preklic razviden tudi iz razdelka »Moji nakupi«.
V primeru preklica naročila, vam bomo predhodno nakazano kupnino vrnili na vaš TRR.

Dostava

Naročeno blago vam lahko naš partner GLS Slovenije d.o.o. dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Če se odločite za plačilo po povzetju, je možno plačilo z gotovino ter karticama BA in Mastercard (provizija za plačilo s kartico znaša 1,43%). Če v času dostave niste na naslovu, kamor je prispela pošiljka, bo dostavljalec pustil obvestilo o prispeli pošiljki.

GLS Slovenije d.o.o. pakete dostavlja v dopoldanskem času, zato prosimo, da ob naročilu vnesete naslov dostave, na katerem se takrat nahajate. Ne pozabite, prosimo, pripisati tudi svoje telefonske številke. Dostavljalec vas namreč lahko tudi pokliče in vam sporoči, da je na poti k vam in tako se postopek dostave lahko precej olajša/skrajša. Dan pred načrtovano dostavo boste prejeli na svoj e-naslov, s katerim ste registrirani v spletni trgovini, obvestilo, da je bila pošiljka oziroma vaše naročilo odposlano. V sporočilu je navedena tudi številka vašega paketa.

Urarna Lečnik d.o.o. si bo prizadevala, da bo kupec prejel pošiljko v čim krajšem času. Po oddaji vašega naročila boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte, na katera se lahko obrnete, če boste imeli kakršna koli vprašanja v zvezi z vašim naročilom. Ta dokument bo vseboval tudi številko vašega naročila, ki jo lahko uporabite pri stikih z centrom za pomoč kupcem.

Stroški dostave
Po posredovanju vašega naročila se ceni prištejejo stroški pošiljanja blaga, ki glede na težo, količino ali vrednost vašega naročila ne presegajo zneska 3.9 EUR (cena z DDV).

Garancija

Garancija velja za blago v skladu z veljavno zakonodajo. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen blagu. Garancijski rok za blago je v skladu s pogoji, ki so navedeni v garancijskem listu. Blago ima garancijo uvoznika oziroma prodajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se uporabnik obrne na nas, podjetje Lečnik d.o.o, Stari trg 14, Ljubljana. Pooblaščenih serviserjev ni treba iskati saj vam mi lahko ponudimo servis za vse ure iz naše ponudbe.

Lečnik d.o.o. mora kot prodajalec kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Glede odgovornosti za stvarne napake se za potrošnike uporabljajo določbe zakona, ki ureja pravice potrošnikov pri ponujanju, prodajanju in drugih oblikah trženja blaga in storitev s strani podjetij.

Ob morebitni garanciji nas o tem pisno obvestite na elektronski naslov [email protected] ali po pošti na: Urarna Lečnik, d.o.o. Stari trg 14, 1000 Ljubljana, s pripisom garancija. Prav tako nam na ta naslov dostavite izdelek v originalni embalaži z vso pripadajočo dokumentacijo. Kupec lahko uveljavlja stvarno napako, če o napaki obvesti prodajalca v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar najpozneje v dveh letih, odkar je bila stvar izročena.

Reševanje garancije bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop od pogodbe

Če z blagom niste zadovoljni, lahko v 14 dneh od dobave blaga, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev pisno sporočite podjetju Lečnik d.o.o., da odstopate od pogodbe, in sicer:
* na e-naslov [email protected]
* pisno na poštni naslov
* osebno v poslovalnici

Odstop od pogodbe velja pri nakupu preko spletne trgovine.

Stroške vračila blaga plača kupec. Blago morate vrniti nepoškodovano in neuporabljeno, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži po pošti ali osebno na naslov:

Urarna Lečnik, d. o. o.
Spletna trgovina
Stari trg 14,
1000 Ljubljana

Priložena mora biti kopija dokumenta, ki dokazuje istovetnost blaga in kupca tega blaga, ki je bil priložen dobavi tega blaga.

Lečnik d.o.o. kupcu vrne vsa opravljena plačila v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti blaga posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Podjetje zadržuje pravico do zmanjšanega vračila v primeru vračila poškodovanega izdelka ali zavrnitev zahtevka.

Varnost nakupov

Lečnik d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Tehnologijo SSL podpirajo iskalniki Microsoft IE 5.01+, Netscape Communicator 4.51+, Mozilla Firefox 1.0+, Mozilla Suite 1.0+, AOL 5+, Opera 7+ in Apple Safari 1.0+. Da ste na kanalu SSL, je razvidno v brskalniku.

Podatki o plačilni kartici, ki jih vnesete v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

Zasebnost

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje urarstvu Lečnik zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali na straneh spletne trgovine urarstva Lečnik, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju spletne trgovine in jih urarna ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Urarna trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu.

Varovanje osebnih podatkov

V skladu z zahtevami Splošne uredbe o varstvu podatkov ("GDPR"), urarstvo Lečnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov spletne trgovine Urarstvo Lečnik: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
Urarstvo Lečnik navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Za katere namene zbiramo osebne podatke?

Urarstvo Lečnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov in za pošiljanje promocijske e-pošte za spletno trgovino www.urarstvo-lecnik.si. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenij, DPD, GLS ipd.) bo Upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije.

Sklepanje in arhiviranje pogodb

Pogodba je sklenjena, ko se kupcu po oddaji naročila po elektronski pošti posreduje potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. V primeru plačila s plačilno kartico se šteje, da je pogodba sklenjena v trenutku uspešno opravljene avtorizacije plačila. V primeru neuspešne avtorizacije vas bomo o tem ustrezno obvestili. Pogodbo je možno sklepati v slovenskem jeziku.

Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu družbe. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu družbe.

Pritožbe, pripombe in zahtevki

V zvezi z nakupom blaga in storitev lahko uporabnik poda pritožbo, pripombo in zahtevek, v rokih in način, kot določa veljavna zakonodaja:
* pisno na naslov Lečnik d.o.o., Stari trg 14, 1000 Ljubljana,
* pisno po telefaksu na številko 01 2511 003,
* osebno na našem prodajnem mestu na Starem trgu 14 v Ljubljani,
* ustno na telefonsko številko 01 42 55 112,
* na elektronski naslov [email protected].

V primeru zahtevka uporabnika, ki se nanaša na jamčevanje iz naslova napake na blagu oziroma garancije, je uporabnik dolžan priložiti tudi blago v orginalni embalaži z vso pripadajočo dokumentacijo. Reševanje pritožb, pripomb in zahtevkov poteka v skladu z določili veljavne zakonodaje.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Lečnik d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: [email protected]

Pomoč

Za dodatne informacije v zvezi z našo spletno trgovino ali v primeru reklamacij, se lahko obrnete na:
Urarna Lečnik
Spletna trgovina
Stari trg 14
1000 Ljubljana
tel.: 01 42 55 112
e-mail: [email protected]